Најновије

ПРАСТАРИ РУСКИ АВИОНИ ВАСКРСАВАЈУ: Хафтар добија предност модернизацијом ваздухоплова

Ови авиони се користе као летелице за напад на ваздухоплове и способне су да подрже копнене војне операције.

МиГ-23 (Фото: РИА-ФАН)

Према  речима званичног портпарола Либијске националне армије, генерал-мајора Ахмада ал-Мисмарија,стручњаци из ЛНА обновили су ловце МиГ-23 за потребе војске Халифе Хафтара. Њихова употреба је била прекинута на дуг период, али сада су вишенаменски авиони поново у употреби.

Олег Пономаренко, војни стручњак Центра за стратешку конјуктуру, у интервјуу дописницима рруског РИА-ФАН-а објаснио је које борбене мисије могу да изводе ловци МиГ-23. Обично се користе као летелице за напад на ваздухоплове и способне су да подрже копнене војне операције. Али ако се овај авион модернизује и опреми потребном опремом и муницијом, онда се и стари и најједноставнији МиГ-23 могу користити за извиђање и патролирање, као и гађање циљева на земљи.

Пономаренко је изразио уверење да би, уз постојећи однос снага у либијској конфронтацији, чак и неколико таквих обновљених и модернизованих авиона могло да донесе војсци фелдмаршала Хафтара предност у односу на непријатеља у одређеним операцијама.

Раније су медији већ објавили информацију да су ЛНА техничари поправили и припремили за борбене задатке два пара ловаца. Ово је омогућило пилотима ЛНА да изврше тренажне летове на овим ваздухопловима.

О ситуацији у Нагорно-Карабаху прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји