Најновије

ЛЕТЕЋИ ТЕНК: Екстремно низак лет Ми-24 у пустињи (ВИДЕО)

Ратно ваздухопловство Алжира у саставу наоружања поседује хеликоптере Ми-24 „Супер Хајнд Мк. ИИИ“ који се сматрају ретком модификацијом чувеног совјетског „летећег тенка“.

У ниском лету (Фото: Јутјуб)

На интернету се појавио видео на коме је приказан лет овог хеликоптера на екстремно малом растојању од земље.Ова летелица се прилично активно користи у пустињским областима током војних вежби различитих нивоа, пише портал „рг.ру“. 

Верује се да овакве вештине омогућавају пилотима да се неприметно приближе метама и овакво умеће значајно отежава рад противваздушних средстава.

Ми-24 „Супер Хајнд Мк. ИИИ“, на чијој су модернизацији радили јужноафрички стручњаци, споља се разликују од уобичајених верзија авиона Ми-24, јер у предњем делу поседују специјални вишеканални систем нишањења испод кога је монтиран аутоматски топ калибра 20 милиметара са борбеним комплетом од 840 метака.

Навођено оружје чине ракете „Ингве“, направљене у Јужној Африци, са ласерским системом за навођење и дометом до 5.000 метара. Као наоружање се могу користити и бомбе и ненавођени пројектили различитих врста.

Маса хеликоптера је 9.700 кг, а максимална брзина до 320 километара на час.

Тренутно је у употреби више од 30 таквих модернизованих летелица, које заједно са Ми-28ХЕ руске производње, чине основу ваздухопловства Алжира.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји