Најновије

МОБИЛИСАЋЕ И ЖЕНЕ! Украјина се спрема за руски напад са Крима

Бивши председник Украјине Леонид Кравчук, који сада предводи делегацију земље у Трилатералној контакт групи, оценио је речи садашњег председника Владимира Зеленског да ће у случају ескалације рата са Русијом бити проглашена мобилизација и мушкараца и жена.

Жене у војсци (Фото: Министарство одбране Украјине)

Дана 25. децембра Зеленски је рекао да, ако Русија нападне Украјину са Крима, започиње велики рат, за који ће бити мобилисани сви: „Нећемо никамо ићи, сви ћемо се борити, сви ће бити мобилисани, и мушкарци и жене. Биће лоше за украјинско становништво. И мислим да Русија то одлично разуме“.

Кравчук је прокоментарисао ову прогнозу.

„Било који одговор повезан је са питањем које је поставио новинар. Новинар је поставио питање: ако би дошло до напада Русије са Крима, како би се понашала Украјина?

Председник је одговорио: ако се то догоди, ми ћемо бранити своју земљу и сви ће ићи у одбрану. А питање је било „кад би било“, а одговор је био у истој равни“, рекао је Кравчук у током гостовања на телевизији.

Бивши председник је сигуран да би тако одговорио „било који патриота“ и одмах је наставио:

„Сада, када више нисам био председник, питали су ме и: Ако би непријатељ дошао у вашу земљу, шта бисте учинили?

Рекао сам да имам довољан број оружја различитог калибра, пуцао бих на сваког непријатеља који би стајао на мојој територији, док је оружје у рукама и док очи гледају.

Победићу непријатеља, а не живети по принципу окретања другог образа. Ово је нормалан одговор патриоте Украјине, особе која воли своју земљу“, рекао је Кравчук.

Какав одговор Русија има на турске Бајрактаре, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји