Најновије

ОТКРИВЕНИ НОВИ ДЕТАЉИ РАТА У КАРАБАХУ: Азербејџан поред турских дронова употребио још моћније оружје (ВИДЕО)

На Твитер налогу "Defense Turk" је 2. јануара објављен видео снимак који приказује лансирање артиљеријског система нове генерације Рокетсан ТРЛГ-230 турске производње.

Рокетсан ТРЛГ-230 (Фото: Јутјуб)

Оно што се види на видео снимку поклапа се са оним што је турска компанија "Рокетсан" саопштила да је користила систем на тестирању способности, који је био стављен на камиону "Камаз".

Изглед и камуфлажа возила на сликама поклапају се са возилом "Камаз" носачем ракетних система ТРГ-300 Тигар, које је "Рокетсан" претходно испоручивао азербејџанској војсци.

Ласерски вођени ракетни систем 230 мм (ТРЛГ-230) може да погоди циљеве означене беспилотним летелицама и наоружањем са копна. Систем вероватно ради заједно са борбеним беспилотним летелицама "Бајрактар ​​ТБ2" турске производње.

Видео приказује како ласерско обележавање "Бајрактара ​​ТБ2" делује заједно са артиљеријским системом "ТРЛГ-230".

У септембру 2020. године, турски председник Реџеп Тајип Ердоган одржао је говор на церемонији отварања Рокетсановог полигона за лансирање сателита, истраживачког центра свемирских система и напредних технологија и погона за производњу експлозивних сировина.

Ердоган је рекао следеће о артиљеријском систему  нове генерације "ТРЛГ-230":

- Настављамо да радимо на технологијама које ће донети нове могућности у ракетној трци, посебно нашим снагама безбедности које су из дана у дан на терену. Глава трагача за ласером интегрисана је у ракетни систем ТРГ-230.

- Овај ракетни систем, назван ТРЛГ-230, развијен је на начин да са копна може погодити циљеве означене УАВ-овима и УЦАВ-има. Циљ означен ласером "Бајрактар ​​ТБ2" УЦВА бива погођен ласерски навођеним 230 мм ракетним системом. Овај нови развој догађаја посебно ће ојачати положај наших војника на линији фронта - рекао је Ердоган.

Очигледно је да је коришћен против јерменских и снага Арцаха током Другог карабашког рата, у периоду између 27. септембра и 9. новембра.

Није корона смишљена за ово сада него за нешто много страшније! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: South Front

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји