Најновије

КАО ДА УПОРЕДИТЕ ШИМПАНЗУ И ЧОВЕКА: Могу ли да се пореде Су-57 и Ф-35? (ВИДЕО)

Новинар недељника „Звезда“ Александар Артамонов сматра да је упоређивање ловаца Су-57 и Ф-35 као када би се поредили човек и шимпанза, преноси ТВ „Звезда“.

Су-57 (Фото: РИА Новости)

„Ослањам се првенствено на податке које нам пружа амерички Конгрес, као и листови попут „National Interest“ и „National Defense“. Могу да наставим списак, дугачак је. Ради се о томе да код тог авиона, према закључку владиног истражног тела америчког Конгреса, има преко 900 пропуста, иако је ушао у серијску производњу од 2015. године. Више од 300 пропуста спадају у смртоносне, односно у оне које могу довести до уништења авиона и погибије пилота“, истакао је новинар.

Артамонов је прецизирао да Ф-35 има недостатке у систему за управљање турбином, ласерским даљиномером, као и да се не укључује локатор при катапултирању.

„Овај авион чак није у стању да нападне непокретне мете. Американци су 2017. године дошли до закључка да могу да се позову на чланак у „National Defense“ о томе да тај авион не поседује одговарајући сет наоружања за напад на непокретне мете. А 2019. још увек га није поседовао, јер GBU-57, америчка бомба, тада још није била довршена“, рекао је новинар.

Да ли је могуће ратовати на минус 50 степени, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Балканрус/ТВ Звезда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји