Најновије

ГОРБАЧОВ САВЕТУЈЕ: О чему треба разговарати са Бајденом?

Доласком нове администрације Џоа Бајдена на власт у Сједињеним Државама, Русија би требало да обнови свој предлог тако да земље потврде формулу о неприхватљивости нуклеарног рата, која је садржана у изјави која је дата након резултата совјетско-америчког самита у Женеви, рекао је бивши председник СССР-а Михаил Горбачов.

Михаил Горбачов (Фото: РИА Новости)

У интервјуу за РИА Новости, бивши совјетски лидер приметио је да су резултати њиховог првог, Женевског. састанка са америчким председником Роналдом Реганом, који се догодио 1985. године, и даље релевантни, а пре свега ово се односи на главни закључак тих преговора.

'’Забележено је у заједничкој изјави:„Нуклеарни рат је неприхватљив, у њему не може бити победника. Стране неће стремити ка војној супериорности “.

Иначе, Русија је недавно понудила Американцима да потврде ову формулу. Сада долази нова администрација и било би вредно обновити овај предлог“, сматра Горбачов.

Као што је прошлог лета рекао руски министар спољних послова Сергеј Лавров, Москва је забринута због дугогодишњег одбијања САД да поново потврде овај основни принцип. Према речима руског министра, већ две године овај предлог, сачињен на папиру у складу са оним што су представници америчког и совјетског руководства договорили између себе у прошлом веку, „лежи у потврди америчке стране“.

Како је Путин оценио ситуацију у Нагорно-Карабаху, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји