Најновије

ХАОС НА ФРОНТУ! Хути у жестокој офанзиви сломили непријатеља! Има мртвих! (ВИДЕО)

Хути (како је познат Ансар Аллах) су објавили су видео недавног напада њихових бораца 16. априла на суданске снаге у северозападној јеменској провинцији Хаџа.

Хути. (Фото: Јутјуб)

На 18-минутном видео снимку виде се хутски борци који нападају суданске оружане снаге западно од Харада. Хути јуришају на мрежу предњих положаја, минобацачке стубове, као и на мало село које су заузели судански војници.

Смели напад Хута приморао је суданске трупе да се повуку са својих положаја без показивања стварног отпора. Хутски борци користили су само пушке и ракетне гранате.

Током напада, неколико суданских војника је убијено. Хути су такође запленили гомилу оружја, укључујући тешке митраљезе, аутоматске бацаче граната, минобацаче и гранате на ракетни погон.

Суданска војска је други највећи допринос коалицији коју предводи Саудијска Арабија након саме саудијске војске. Раније ове године, Хути су открили да је до сада у Јемену убијено 4.416 припадника суданске војске.

Упркос великим губицима и суданском пучу из 2011. године, Картум тек треба да напусти коалицију коју предводи Саудијска Арабија. 2019. године најављен је план повлачења 10 000 суданских војника из Јемена. Међутим, повлачење се никада није догодило.

Амбасадор се осилио! Запретио председнику Русије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји