Најновије

ХУТИ НАПАДНУТИ МОЋНИМ РУСКИМ ОРУЖЈЕМ: Саудијци запалили јеменску територију (ВИДЕО)

Оружане снаге Саудијске Арабије користиле су руски систем тешког бацача пламена ТОС-1А Солнцепек за напад на побуњенике из јеменског покрета Ансар Алах, познатијег као Хути. Ови системи су укључени у покривање границе са Јеменом.

Солнцепек (Фото: РИА Новости)

Борбе се настављају на саудијско-јеменској граници. Као одговор на седму годину интервенције, Хути настављају с нападима на Саудијску Арабију. Саудијци покушавају да прикрију своје јужне провинције. Користи се најновија војна опрема. Јуче су арапски медији известили да је на југу провинције Наџран виђен тешки систем бацача пламена „Солнцепек“ испоручен из Русије. Данас се на интернету појавио видео снимак са његовом применом.

Према саудијским изворима, ТОС-1А је ударио на положаје Хута. Међутим, ове тврдње треба оценити критички. Веома је сумњиво успешно коришћење „Солнцепека“ против Хута, који делују у малим покретним групама за напад. ТОС-1А се заиста успешно користио током непријатељстава у Сирији и Нагорно-Карабаху, али је тамо гађано на стационарне утврђене положаје непријатеља.

Како су џихадисти у Сирији спречени на главном задатку, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји