Најновије

ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ТАЛИБАНСКОГ ЛИДЕРА: Нећемо дозволити присуство ИД-а у Авганистану!

Радикални Талибани неће дозволити присуство терористичке групе Исламска држава (ИД) у Авганистану, рекао је Шахабудин Делавер, шеф талибанске делегације која је допутовала у Москву.

Талибани у Авганистану. (Фото: Јутјуб)

- Предузећемо све мере да осигурамо да покрет ИД никада не буде на територији Авганистана - рекао је он на конференцији за новинаре у Москви.

Талибани такође гарантују да територија Авганистана никада неће бити коришћена за напад на треће земље, пишу РИА новости.

Талибани, који, према речима портпаролке руског Министарства спољних послова Марије Захарове, контролишу две трећине авганистанско-таџикистанске границе, обећали су да ће све луке у Аму Дарји које су дошле под њихову контролу наставити да раде.

Портпарол Талибана рекао је да они контролишу 85 одсто територије Авганистана и затражио од међународних хуманитарних организација да наставе са радом. Према његовим речима, војска владиних снага добровољно прелази на страну Талибана.

Талибани такође препознају да је дрога глобални проблем и обавезали су се да ће предузети мере у борби против производње и кријумчарења наркотика, преносе руски медији.

Представник покрета рекао је да не теже узурпирању власти. Што се тиче женских права, објаснио је да се Талибани залажу за исламски закон, авганистанске традиције и право свих људи на образовање, без обзира на пол. Додао је да свако такође има право на рад, али узимајући у обзир исламске законе.

Талибанска делегација допутовала је у Москву у дводневну посету како би одржала разговоре са специјалним изаслаником руског председника за Авганистан Замиром Кабуловом. На њеном челу је шеик Шахабудин Делавер, који је преговарао са Сједињеним Државама у Катару.

Турска развија супер брзу ракету "Лешинар" која има само један циљ уништавање руског С 400! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји