Најновије

УЗВРАЋЕН УДАРАЦ ТАЛИБАНИМА: На стотину мртвих у неуспелом нападу на побуњенике

Снаге покрета отпора у Панџшеру саопштиле су да су преко ноћи убиле 350 припадника покрета Талибан, а њихово оружје је заплењено, наводи се у саопштењу Фронта националног отпора Авганистана.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

„Током ноћи су борци националног отпора убили 350 терориста Талибана који су покушавали да заузму подручја у долини Панџшер. Њихово оружје је заплењено“, саопштио је на Твитеру Фронт који говори у име снага отпора.

Панџшер је и даље једина авганистанска покрајина ван талибанске контроле, која се налази у планинским областима североисточно од Кабула. У четвртак је телевизија „Ал Џазира“ јавила позивајући се на извор у Талибану, да су талибани одлучили да покрену војну операцију против снага Фронта отпора Авганистана у покрајини Панџшер након неуспеха преговора са вођом отпора Ахмадом Масудом.

Почетком августа талибани су покренули офанзиву на владине снаге у Авганистану. Талибани су 15. августа ушли у главни град и преузели контролу над председничком палатом. У ноћи 16. августа представник талибанске политичке канцеларије Мухамед Наим изјавио је да је рат у Авганистану завршен, а да ће облик владавине у држави ускоро бити установљен. Једина област коју талибани не контролишу је покрајина Панџшер североисточно од Кабула, један од најмањих региона у земљи по површини и броју становника.

Kолумну Милана Видојевића прочитајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube