Најновије

ПОЧИЊЕ ШЕНЛУЧЕЊЕ НА БАЛТИКУ: Руска, белоруска и српска војска заједно у Калињинградској области

Свечаност отварања руско-белоруских стратешких вежби "Запад-2021" одржана је у Калињинградској области, саопштило је Министарство одбране Русије.

Српска војска на заједничкој вешби (Фото: РИА Новости)

"Главни догађаји су се одиграли на територији полигона Правдински, који је намењен за гађање из различитог наоружања, тактичке и тактичко-специјалне вежбе са војним јединицама и одредима армијског корпуса Балтичке флоте", саопштило је то министарство.

Свечаности су присуствовали командни састав армијског корпуса Балтичке флоте, као и ветерани Оружаних снага и војна лица. Командант флоте адмирал Александар Носатов дсо је изјаву о спремности за извођење маневара. Свечаност је завршена општим свечаним проласком војне технике и војника армијског корпуса.

Свечани догађаји одржани су и на територији амфибијског јуришног полигона Хмељевка, у формацијама и јединицама балтичке поморске базе.

Вежбе "Запад-2021" биће одржане од 10. до 16. септембра. Како је раније објаснио први заменик начелника Главне управе за међународну војну сарадњу Министарства одбране Русије, генерал -мајор Јевгениј Иљин, на вежби ће поред Руса бити представљени контигенти девет земаља: Јерменије, Белорусије, Индије, Казахстана, Киргизије, Монголије, Србије, Таџикистана и Шри Ланке.

Посматрачи ће бити представници војске Вијетнама, Кине, Мјанмара, Пакистана и Узбекистана.

Према подацима Министарства одбране Русије, до 200.000 људи, око 80 авиона и хеликоптера, до 760 јединица војне технике, укључујући 290 тенкова, 240 топова, вишецевне ракетне системе и минобацаче, до 15 бродова, …

Шта се догађа у Донбасу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји