Најновије

"НЕПРИЈАТЕЉ ТРПИ ОГРОМНЕ ГУБИТКЕ" Дејан Берић открио шта се дешава са западњачким оружјем када стигне у Украјину (ВИДЕО)

Чувени снајпериста оружаних снага ДНР се јавио са фронта видео поруком.

Дејан Берић. (Фото: Јутјуб)

Берић је истакао да су савезничке руске снаге заузеле Песк, као и да је Авдејевка пробијена и да ће се полако кретати напред.

Берић тврди да су на супротној украјинској страни губици огромни, као и да је био у прилици да види специјално пуштен материјал који показује досадашње губитке украјинске стране у овом рату. 

- Украјинска армија се нимало не слаже са решењима које приноси Зеленски и људи који управљају с њим. Њихови губици у убијеним и рањеним износе 191.000 људи. То су само они који су сахрањени на територији Украјине. О несталима је забрањено причати, јер их је још упола толико. – рекао је он. 

- Тренутна цифра њихових мобилизованих износи око 600.000, по њиховим подацима. Међутим, од тога борбена групација може износити још максимум 100.000, и већина њих је у артиљерији. Што се тиче артиљеријских система, чисто сумњам да њима тренутно управљају Украјинци, јер углавном немају времена да се обуче. Ту су специјалисти који су дошли из западних земаља, тј. НАТО пакта. Већина њих који су дошли је погинуло, остали су у украјинској земљи, загадили су ту земљу својом крвљу, али шта да се ради, не може земља без корова. – додао је.

Ситуација на фронту

Берић је затим открио каква је ситуација на фронту и ангажованост руских снага. 

- Очекујемо да ће да крене већи напад на Авдејевку. Министарство одбране Русије није данима објавило да је срушен неки украјински авион, што значи да немају авиона. Македонци су им дали три, четири комада али то је све ништа. Најсмешније је то што су им Македонци дали тенкове које су им Руси поклонили да би поправили стање у својој војсци. Једва чекам да се све ово заврши да видим како ће се сви извињавати. Уводили су санкције да сломе Русију, а сломили су себе. – рекао је Берић.

План Запада

- Америка мора прво да уништи Европу, затим Русију и на крају Кину, другачије неће моћи да уради. Све што ће бити у будућности, иде са циљем уништавања Европе. Чим је Енглеска изашла из Европске Уније, било је јасно да је тај процес почео. Овај рат ће се ускоро завршити, можда већ за годину дана. – рекао је Берић.

- Овде долазе огромне количине оружја са Запада, али добар део се уништи на складишту, добар део на првој линији фронта. С нечим туку и ратују. међутим, већина је уништена на складиштима. – додао је.

Закључак

- Крећемо полако али сигурно напред, ових дана ће бити надам се, заузета и Авдејевка. Бићче сломљена лева нога када се освоје Славјанск и Крематорск, десна када се осмоји Бахмут. Очекујте да ће у наредних неколико дана доћи до кулминације свега тога и да да ће бити ослобођена Доњецка област.  - закуљчио је Берић.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји