Најновије

ШОЈГУ ПОДИГАО ПАЦИФИЧКУ ФЛОТУ: Стављени у високи степен приправности

Руска Пацифичка флота ће током изненадне провере увежбавати одбијање непријатељског десанта на јужна Курилска острва и Сахалин, изјавио је данас руски министар одбране генерал армије Сергеј Шојгу. Он је рекао да је у пракси неопходно разрадити методе деловања како би било спречено распоређивање непријатељских снага у оперативно важном региону Тихог океана - јужном делу Охотског мора и његово искрцавање на јужна Курилска острва и Сахалин, преноси РИА Новости.

Руска флота (Фото: РИА Новости)

Русија је ставила Пацифичку флоту у виши степен приправности у оквиру изненадне провере, изјавио је данас руски министар одбране генерал армије Сергеј Шојгу.

Он је, на састанку са руководством Министарства одбране, рекао да је главни циљ изненадне провере Пацифичке флоте повећање способности Оружаних снага Русије да одбију агресију потенцијалног непријатеља са океана и мора, преноси РИА Новости.

Данас у 9 сати (по владивосточком времену) за Тихоокеанску флоту у пуном саставу дата је узбуна и почело је стављање Тихоокеанске флоте у виши степен борбене готовости, рекао је Шојгу, преноси РИА Новости.

Истакао је да, у циљу процене стања и повећања спремности органа војног командовања и управљања, трупа и снага за решавање предвиђених задатака у свим стратешким правцима, Министарство одбране Русије наставља праксу спровођења ненајављених инспекција.

Шојгу је навео да су у проверу укључене и Ваздушно-космичке снаге и јединице за подршку.

За непосредног руководиоца провере одређен је главнокомандујући Ратне морнарице Русије адмирал Евменов Николај Анатољевич.

Пацифичка флота увежбаваће одбијање масовних ракетних и ваздушних удара, тражење и уништавање подморница, лансирање торпеда и ракета.

Снимак '’Вагнеровог'’ напада у бахмуту погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји