Најновије

КИНА СЕ СПРЕМА ЗА РАТ СА САД! Pродаје обвезнице ФЕД и купује злато да би га претворила у оружје које ће срушити Америку!

Кина се спрема за рат са САД не само на војном плану. Народна банка Кине продаје обвезнице америчког ФЕД и купује злато, често и тајно. Антикинеска хистерија која је покренута у Сједињеним Државама очигледно је за Пекинг "кап која је прелила чашу"!

Пекинг је у Америци проглашен "саучесником агресора" у Украјини, а администрација председника Џозефа Бајдена због тога разматра могућност увођења санкција кинеским банкама. Санкције су већ на снази против неких кинеских предузећа због испоруке "робе двоструке намене" Руској Федерацији. Си је такође оптужен да је наводно припремао напад на Тајван и за "агресивно понашање" у Јужном кинеском мору, као и "претерани" извоз јефтине кинеске робе, анализира руска Правда.
САД су такође склопиле безбедносни пакт са Аустралијом и Великом Британијом против Кине и распоредиле ракетни систем средњег домета на Филипинима који стиже до кинеске обале.

Кина се спрема за рат

На основу ових и других негативних фактора, власи у Пекингу одлучиле су да земљу припреме за рат са САД.
Тако је у јулу 2022. године донет је закон против сепаратизма, који омогућава решавање тајванског проблема и војним средствима. Повећани су издаци за одбрану, и издаци за увођење вештачке интелиогенције у војску. Председник Си је позвао на стварање војномедицинских универзитета светске класе, истичући да они треба да се фокусирају на „бојно поље и трупе".

Кина у међувремену активно продаје америчке државне обвезнице (Треасуриес) како би спречила конфискацију своје имовине, као што су САД недавно учиниле у погледу руске имовине усвајањем одговарајућег екстериторијалног закона. Истовремено, Народна банка (ПБ) Кине купује злато како би се, ако је потребно, могло претворити у оружје.

Кинески трезорски фондови су пали са око 1,1 билион долара у 2021. на 775 милијарди долара у 2023. и достигли најнижи ниво у последњих 14 година, показују најновији подаци америчких Федералних резерви (ФЕД). Кина је у фебруару продала још 22,7 милијарди долара у трезорима.

Куповина државних обвезница, које омогућавају рефинансирање америчке привреде, раније су привлачиле стране инвеститоре (не само Кине). Сада се повлаче из Трезора, тако да амерички буџет из месеца у месец доживљава огроман дефицит (два трилиона долара).

Истовремено, приноси америчког трезора настављају да расту. И то је велики проблем, с обзиром да је Вашингтон потрошио 522 милијарде долара на отплату камата на дуг само до средине фискалне 2024. године. Ово је 35,9 одсто више него у истом периоду фискалне 2023. године. Истовремено, сам дуг САД је астрономски - више од 34 трилиона долара.

Злато ће постати оружје

Злато је једина имовина која расте у вредности и није подложна хировима Сједињених Држава, а ако дође до рата, Кина ће злато претворити у оружје.

Народна банка Кине додала је више од 300 тона злата у своје резерве од октобра 2022. Како пишу аналитичари , Народна банка такође тајно купује злато и њене укупне резерве су премашиле 5.300 тона, што је више од 2,5 пута више од званичних података.

Американци верују да Кинези „сада немају никога ко је заиста учествовао у рату", па ће америчка војска имати предност. Али Русија има тако образоване људе, као и искуство у раду као саветници.

КАД РУСИ ОВО ЗАПОЧНУ, ДОЛАЗИ КРАЈ РАТА! Прво ће нестати енергетски објекти, па фабрике дронова, а онда...

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube