Најновије

КРЕМЉ ОДГОВОРИО ЗЕЛЕНСКОМ: Ево када ће доћи до његовог сусрета са Путином

Москва од Кијева очекује конкретне предлоге о могућим преговорима председника Русије и Украјине Владимира Путина и Владимира Зеленског, за сада нема ништа, рекао је новинарима у петак Дмитриј Песков, прес-секретар руског лидера.

Кремљ (Фото: Pixabay)

Зеленски је у интервјуу за италијански лист La Repubblica рекао да би Ватикан могао да постане „оптимално место“ за преговоре о нагодби у Донбасу са руском страном.

"За сада, опет, нажалост, не могу да поделим никакве детаље по овом питању. Вероватно, на радни или службени начин, морају нам се пренети и изразити неки конкретни предлози. За сада нема ништа. Нити на дневном реду, нити о било чему. Чињеница је да је могуће да председник Зеленски заиста донесе личну одлуку, брзо је формулише, али без обзира на то имамо и одређене процедуре, одређени процес формирања позиција на главним тренутним позицијама. И наравно, овај процес је веома тешко проћи преко ноћи“, рекао је он.

"Прихваћено је да се унапред размене неке идеје и онда се, након формулисања ставова, окупе, <...> овде још увек чекамо да стигну неки конкретни предлози", додао је он.

Раније је Зеленски рекао да све иде до чињенице да ће се одржати његов састанак са Путином, а време и место су већ детаљи и напоменуо је да је шефу свог кабинета Андреју Јермаку наложио да организује састанак. Заузврат, како је рекао Песков, заменик шефа председничке администрације Русије Дмитриј Козак у сталном је контакту са кабинетом председника Украјине.

Песков је нагласио да се комуникација остварује између Јермака и Козака.

Какав ударац је Русија задала Европи, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји