Најновије

АМЕРИ БРАНЕ СИРИЈСКА НАФТНА ПОЉА ДО ПОСЛЕДЊЕГ ДАХА: Отворили жестоку ватру, запуцали из свих хаубица! (ФОТО/ВИДЕО)

Aамеричке снаге одржале су војну вежбу са живом ватром, користећи тешку артиљерију у бази која се налазила у оквиру нафтних поља ал-Омар у североисточном региону Сирије.

Америчка војска. (Фото: army.mil)

У артиљеријској вежби која је одржана 14. јуна учествовали су војници 156. пешадијског пука америчке војске и 141. пољског артиљеријског пука. Према америчкој Централној команди, трупе су пуцале из М777 155 мм хаубица.

Прошле године америчка војска је распоредила неколико хаубица М777 на североистоку Сирије како би подржала своје савезнике у Сиријским демократским снагама (СДФ). Хаубица има ефикасан домет гађања до 40 км и може да пуца на муницију вођену ГПС-ом и беле гранате фосфора.

Слична вежба одржана је на нафтним пољима ал-Омар пре више од годину дана. Та поља су највец́а и најбогатија у Сирији. САД тамо имају велику базу.

Раније ове године, коалиција предвођена САД-ом порекла је распоређивање додатних трупа или успостављање нових база на североистоку Сирије. Међутим, недавни догађаји указују на супротно. Само 17. јуна у регион је ушао конвој од 55 камиона који су превозили залихе и опрему за америчке трупе.

Стално нагомилавање војске на североистоку Сирије указује да САД не планирају да напусте регион ускоро. Вашингтон тврди да су тамо присутне његове трупе за борбу против остатака ИД-а и за "чување" нафте.

Идлиб постаје прави пакао за терористичку злогласну групу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји