Најновије

РУСКИ ЗАОКРЕТ О КОЈЕМ СВИ ЋУТЕ: Путин најавио почетак коначног чишћења Сирије

Путин је наговестио да ће се територија Сирије ускоро почети масовно чистити од терориста.

Путин (Фото: РИА)

Руски председник Владимир Путин, током састанка са сиријским лидером Башаром ал-Асадом, саопштио је да су руске и сиријске трупе спремне да почну са великим чишћењем сиријске територије од свих илегалних оружаних група и терориста присутних у арапској републици.

Према речима руског председника, тренутно се ситуација озбиљно компликује због илегалног присуства страних снага у Сирији.

„По мом мишљењу, главни проблем је што су, на крају крајева, стране оружане снаге присутне на одређеним територијама земље без одлуке Уједињених нација, без ваших сагласности, што је очигледно у супротности са међународним правом и не даје вам прилику да уложите максималне напоре у консолидацију земље, и да кренете путем њеног обнављања таквим темпом који би био могућ ако би целу територију контролисала легитимна влада”, рекао је руски лидер.

Очигледно, изјава Владимира Путина тиче се и илегалног присуства плаћеника из Сједињених Држава и Турске у Сирији. Штавише, постоји могућност да ће руска војна авијација у блиској будућности почети отворено да напада ове снаге.

Значајно је да руски војни авиони већ три недеље успешно бомбардују турске плаћенике. То сведочи о чињеници да је Русија већ заправо започела чишћење територије Сирије од илегалних формација и терористичких група које подржавају друге земље.

Да није Путина, Русија би била вазал Америке! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји