Најновије

БОРБЕНИ СИСТЕМИ СА ЕЛЕМЕНТИМА ВЕШТАЧКЕ ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ: У току је рад на неуронским мрежама за руске војнике

Стручњаци „Калашњикова“ раде на развоју борбених система с елементима вештачке интелигенције, која ће повећати брзину проналажења противника и прецизност гађања, рекао је генерални директор те компаније  Владимир Лепин. 

Руски војник (Фото: РИА)

Према његовим речима нови производ подразумева интеграцију стрељачког оружја са средствима посматрања, распознавања и циљања.
Стручњаци сматрају да ће комплекс са неуронским мрежама постати део савремене и перспективне војне опреме за коју ће, пре свега, бити потребно формирање елитних Оружаних снага Руске Федерације. 

 „Ако говоримо о будућем стрељачком оружју онда стрељачки системи за уништење морају да одговоре на изазове који ће стајати пред Оружаним снагама, чувајући притом традиционалну једноставност и поузданост. Тренутно активно радимо на интегрисању стрељачког оружја са системом за посматрање, распознавање и циљање“, рекао је Лепин у интервјуу за новине „ Краснаја звезда“.

Према његовим речима стрељачки комплекс са елементима вештачке интелигенције „омогућава војницима да буду ефикаснији у борби, побољшавајући квалитет осматрања и брзину проналажења противника, а такође се суштински побољшава тачност гађања“.

Лепин је истакао да је у току Међународног војно- техничког форума „Армија – 2021“, одржаног крајем августа, министар Одбране Русије Сергеј Шојгу високо оценио пројекат развоја система са елемтима вештачке интелигенције.

Извор:Правда/Војно-индустријски курир (ВПК)
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји