Најновије

Кијев у страху: Армије донбаских република већ располажу "авијацијом дронова"

Украјина након 2014-те чини све што је у њеној моћи да је САД и Запад употребе против Русије. Американци и њихови европски сателити, наравно, нису против тога, а Кијев таквим стањем ствари чак тргује, камчећи бесповратну помоћ, повољне кредите, опраштање дугова и наоружање.

Међутим, не усуђује се да зарати са Русијом, или да бар покуша да силом врати Крим и територију коју контролишу две донбаске републике (Доњецка и Луганска). Али, не само зато што је Дмитриј Песков, портпарол Владимира Путина, већ у позорио и Кијеви његове западне менторе да Украјина – ако дилом крене на Донбас – може изгубити и сопствену државност.

Украјинска војска на линији фронта у Донбасу наводно се све чешће суочава са употребом „руске авијације“.

Украјински пуковник Дмитриј Кашћенко, командант 58. посебне моторизоване пешадијске бригаде Оружаних снага Украјине, јавно се пожалио да армије донбаских република већ располажу авијацијом у виду дронова и да је успешно користе.

„Орлан”. Са њиховом унапређеном верзијом. Дејствују са 5500–6500 метара, а ми им на тој висини не можемо ништа. Ти дронови нас шпијунирају, а ми нисмо у стању да то спречимо ни средствима за радиоелектронску борбу“.

Кашћенко се пожалио и на дронове који носе бомбе, мине и ракетне пројектиле и наставио:

„Противник има и све моћнију електронску обавештајну службу. Све активније омета наше дронове и користи средства којима блокира нашу телеметријом и коришћење GPS“.

Још му се `од срца` отело:

 „Они сва та средства развијају, а ми схватамо да немамо чиме да се супротставимо освајачима. Ово време је помало депресивно“.

Кашћенко је нагласио да је „модернизовано извиђачко и ваздушно-десантно преносиво наоружање” једино у наоружању украјинске армије што је чини јачом него у време ратних операција вођених 2014-те и 2015-те.

Зачудо, уопште није поменуо да је Украјина од Турске купила партију ударних дронова «Бајрактар».

Извор: Fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји