Најновије

ТЕРОРИСТИ ИСКОРИСТИЛИ ГУСТУ МАГЛУ ЗА ПОКОЉ: Нови напад на припаднике војске, има мртвих (ФОТО)

Три сиријска војника убијена су на фронту у Великом Идлибу у још једном нападу ХТШ-а. Хајат Тахрир ал-Шам (ХТШ), повезан са Ал Каидом, покренуо је још један напад на Сиријску арапску армију (САА) из северозападног сиријског региона Велики Идлиб.

Фото: Принтскрин

Група милитаната извршила је напад на положај САА у близини села Нахшаба у северној Латакији. Милитанти су напали у раним јутарњим сатима, користећи лоше временске услове и јаку маглу која је приковала војне трупе. ХТШ тврди да је у нападу погинуло шест војника. Ипак, провладини извори известили су о само три жртве.

Ово је био трећи напад ХТШ-а за мање од недељу дана. Дана 10. јануара, милитанти групе извршили су напад на положај САА у близини града Бсартуна у западном делу Алепа. Током напада убијена су три милитанта и војника. Следећег дана, 11. јануара, милитанти су извршили напад на још једну позицију у граду Кавкабех у јужном Идлибу. Тамо је наводно убијено седам војника.

САА је на претходне нападе одговорила серијом артиљеријских и ракетних удара којима су гађали положаје ХТШ-а у источном Идлибу и западном делу Алепа.

ХТШ је појачао своје нападе у децембру када су руски напори да обнови везе између Анкаре, која одржава велике снаге у Идлибу, и Дамаска почели да добијају на замаху.

Терористичка група очигледно покушава да спречи турско-сиријско приближавање које би могло да означи крај њене владавине у Великом Идлибу. Тек треба да добију одговарајући одговор за своја недавна кршења примирја у региону.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји