Најновије

ПУТИН ИЗДАО НАРЕЂЕЊЕ: "Адмирал Горшков" опремљен системима "циркон" ступа на сцену

Председник Русије Владимир Путин је путем видео-линка наредио да се фрегата „Адмирал Горшков“, опремљена ракетним системима „циркон“, пошаље у војну службу.

Путин је на церемонији изјавио да ће Русија наставити да развија борбени потенцијал војске, а такође је захвалио стручњацима одбрамбене индустрије која је почела серијску производњу „Циркона“.

„Желео бих да истакнем да ћемо наставити да развијамо борбени потенцијал оружаних снага, производити перспективне моделе наоружања и технике који ће чувати безбедност Русије наредних деценија“, истакао је руски лидер.

„Данас имамо важан, ако не и значајан, догађај: фрегата ‘Адмирал Горшков’ креће у далеки морски поход. Ту нема ничег необичног: то је уобичајена ствар, али овај пут је брод опремљен најновијим хиперсоничним ракетним системом ‘циркон’, који нема аналога, то је хиперсонични систем поморског базирања, као и другим оружјем најновије генерације“, рекао је Путин током церемоније.

pravda.rs/2023/1/4/makijevka-2-ukrajinci-tvrde-da-su-pogodili-jos-jednu-rusku-kasarnu-stotine-mrtvih-vojnika/

„Оно (оружје) нема аналога ни у једној земљи на свету. Уверен сам да ће тако моћно оружје поуздано штитити земљу од потенцијалних спољних претњи и помоћи у обезбеђивању националних интереса наше земље“, рекао је Путин.

„Циркон“ је прва хиперсонична крстарећа ракета на свету способна за континуирани аеродинамични лет са маневрисањем у густим слојевима атмосфере уз помоћ сопственог потиска мотора током читаве руте. Она може подједнако ефикасно да погађа циљеве на копну и на води. Ракете „Циркон“ могу да достигну брзину до девет маха (преко 10.000 километара на сат), а њихов домет је преко 1.000 километара. Планирано је да овим ракетама буду наоружане подморнице и бродови.

ВАГНЕРОВЦИ СИЛАЗЕ ПОД ЗЕМЉУ: Ово ће бити горе од Азовстала - борбе ће се водити стотинама метара испод земље

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји