Најновије

РУСКИ ТЕНКОВИ ПОСТАЈУ НЕВИДЉИВИ: Заштитни слој камелеон помаже борбеним возилима да мењају боју и имитирају окружење у секунди!

Борбена возила руске војске добиће заштитни слој "камелеон" који може да мења боју у зависности од околног пејзажа, саопштено је из војно-индустријског комплекса.

Руски тенк. (Фото: mil.ru)

"Направљен је прототип камуфлаже на бази електрохромних материјала. Тренутно су у току испитивања прототипа на макетама возила", објаснио је саговорник Спутњика.

Планирано је да ову врсту камуфлаже добију различита оклопна возила, на пример тенкови, борбена возила пешадије, оклопни транспортери и слично.

Систем за камуфлажу састоји се од појединачних ситних плоча са електрохромним премазом што му омогућава да ствара различите визуелне слике које не само да копирају боју околног пејзажа, него и његову структуру.

Информације о окружењу систем прикупља помоћу камера. Слика се анализира, а затим се камуфлажа прилагођава околини.

"Брзина реакције камуфлажног система на промену окружења мери се делићима секунде. Ако је, рецимо, тенк стајао у пољу и камуфлажа је имала боју једне врсте, а затим је променио положај и нашао се у позадини другачијег пејзажа, камуфлажа мења боју и структуру док је тенк у покрету“, објашњава саговорник.

Такође је додао да ће нова камуфлажа ометати ефикасан рад непријатељских радара на авионима и дроновима, као и система за навигацију и нишањење на копненој техници.

"Пореметиће се аутоматско праћење, јер ће се техника стапати са пејзажом“, прецизира извор из војно-индустријског комплекса.

Како је рекао, на великој удаљености проблеме са идентификовањем објекта ће имати и професионалац.

Лукашенко очитао лекцију новинару CNN-а!! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји