Најновије

КАМИОН-БОМБА ЕКСПЛОДИРАО НА ПИЈАЦИ! На десетине погинулих у нападу, курдска герила ударила Турке без милости (ВИДЕО)

Још једна експлозија потресла је град Африн на северу сиријске провинције Алепо. О жртвама су известили локални извори. Камион бомба експлодирао је на прометном пијачном тргу у области коју контролишу про-турски милитанти Сиријске националне армије (СНА). Према прелиминарним подацима, најмање једна особа је погинула, а пет је повређено, док други говоре да има на десетине погинулих.

Експлозија бомбе. (Фото: Твитер видео)

Жртве још нису идентификоване. Није јасно да ли су то били припадници милитантних група које подржава Турска или цивили. Према Сиријској опсерваторији за људска права (СОХР) са седиштем у Лондону, експлозија се догодила у близини пијаце Аурас недалеко од седишта Џаиш ал-Ислама (Исламске војске). Ниједна група није преузела одговорност за напад.

Сиријске демократске снаге (СДФ) и курдске фракције обично се криве за извођење таквих напада у сиријском Африну. Рано ујутру, снаге СДФ-а су, како се извештава, испалиле неколико минобацачких пројектила гађајући турске положаје у близини пограничног града Каркамиш. Нема извештаја о жртвама.

До напада у Африну дошло је након што су два турска официра погинула у ракетном нападу у северном Алепу 10. октобра. Курдске герилске групе, укључујући Ослободилачке снаге Африна, већ неколико година, од инвазије турских снага, воде побуну у Африну и у другим областима под турском окупацијом у северном Алепу.

Путин захтевао да Ердоган одмах повуче турске трупе из Идлиба! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји