Најновије

ОВО ТЕК НИКО НЕЋЕ МОЋИ ДА ПРОБИЈЕ: Русија прва у свету добија тенк нове генерације! (ВИДЕО)

На међународном војно-техничком форуму "Армија 2021" приказана је побољшана верзија руског тенка Т-14 "Армата", а видео је објавила "Руска газета".

Руски тенк Т-14 "Армата". (Фото: Јутјуб)

У чланку се скреће пажња на то да су раније бројни незванични избори саопштавали да је тежина тенка 48 тона, али је на табли са пратећим информацијама поред тенка саопштено да Т-14 тежи 55 тона.

Такође су објављени подаци о размерама: дужина "Армате" је 10,8 метара, ширина - 3,9 метара, а висина 3,3 метра. Тенк је наоружан топом калибра 125 милиметара и једним митраљезом "Калашњиков". Раније је помињано да је остављена могућност инсталирања артиљеријског система већег калибра.

Снага мотора је 1.500 коњских снага, а максимална брзина тенка на на цести је 75-80 километара на час.

Такође су се појавиле информације о томе да тенк поседује динамичку заштиту нове генерације и систем средстава за активну заштиту.

Што се тиче модификације, лист наводи да је тенк, између осталог, добио нове ојачане делове гусенице.

Како сматрају поједини експерти, управо та модификована верзија тенка Т-14 ће бити испоручена војсци, а копнене снаге Русије прве у свету ће добити тенкове нове генерације.

У августу је први заменик генералног директора "Ростеха" Владимир Артјаков саопштио да је државна корпорација испоручила руској војсци прву партију тенкова Т-14 "Армата". Такође је саопштено да ће војска до краја ове године добити 20 тих тенкова.

Основни тенк Т-14 је развијен у Уралском конструкторском бироу за транспортну машиноградњу. Пројектовање тенка је почело почетком 2010. године, први прототип је направљен 2013. године. По први пут су оклопна возила типа "Армата" представљена јавности 2015. године на Паради победе 9. маја. Неколико тенкова Т-14 "Армата" и БПМ Т-15 парадирало је Црвеним тргом у Москви.

Застава „Талибана“ над Кабулом? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Sputnik International

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube