Најновије

ЗГРОМИЛИ: Комбиновани удари руске армије од Харкова до Лавова

У ноћи 29. марта, Оружане снаге Русије извеле су ударе по циљевима на територијама под контролом украјинске војске. Напад је био комбиноване природе. Прво је коришћено неколико беспилотних летелица типа Геран, затим су коришћене ракете.

Серија експлозија догодила се у Кијевској и Черкаској области. Према прелиминарним информацијама, у близини Кијева је уништен још један лансер ПВО. Извештава се о употреби пројектила које су испалили бомбардери Ту-95МС.

Руске трупе су такође напале објекте Оружаних снага Украјине у Дњепропетровској области. У Каменском (бивши Дњепроџержинск) и Павлограду забележени су доласци у објекте за смештај особља, базе за обуку, просторе за производњу и складиштење муниције и војне опреме. Кроз ове градове се такође често одвија транзит терета и особља на фронт.

Ударац је задат једном од предузећа Дњепра (бивши Дњепропетровск), које је било део војно-индустријског комплекса Украјине. Такође се наводи да је нестало струје у неколико области у региону, што би могло указивати на нове нападе на украјинске погоне за производњу електричне енергије.

Удар је изведен на мету у области Харков Чугујев, где је последњих дана примећена активност украјинских резерви.

Експлозије су се догодиле и у другим областима под контролом украјинске власти. Конкретно, нападнут је велики логистички објекат Оружаних снага Украјине у Житомиру Коростењу. Кроз њега су претходно пролазили токови војног терета из Пољске ка Кијеву.

Поново је „до експлозија дошло“ на западу Украјине – у објекту у граду Стрију (Лавовска област). Неколико дана раније, напад ракета изазвао је снажну детонацију на подручју овог града.

Према последњим подацима, ракетни напади се настављају.

Прочитајте ОВДЕ шта Костић каже о Вучићевој политици

Извор: Тв Фронт

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube