Најновије

ИСТОЧНА АЗИЈА БИ МОГЛА ДА ПОСТАНЕ УКРАЈИНА: Страхови Јапана

Јапански премијер Фумио Кишида упозорио је данас да би се инвазија на Украјину могла поновити у источној Азији ако водеће силе не буду имале јединствен одговор и нагласио да се мир и стабилност у Тајванском мореузу морају одржати.

Тајван (Фото: Јутјуб)

Кишида је данас након састанка са британским премијером Борисом Џонсоном у Лондону рекао да је сада тренутак да Група седам најразвијенијих држава (Г7) учврсти своје јединство, преноси Ројтерс.

"Сарадња међу земљама које деле универзалне вредности постаје све важнија. Морамо да сарађујемо са нашим савезницима и да никада не дозволимо једнострани покушај да се промени статус кво употребом силе у Индо Пацифику, посебно у источној Азији", рекао је он.

Кишида је напоменуо да би источна Азија сутра могла постати Украјина, наводи британска агенција.

"Мир и стабилност у Тајванском мореузу кључни су не само за безбедност Јапана, већ и за стабилност међународне заједнице. Јапан остаје при свом ставу да очекује мирно решење кроз дијалог о питањима која се тичу Тајвана и ситуацију пажљиво прати из те перспективе", изјавио је Кишида који је у Лондон стигао након посете државама југоисточне Азије.

Он је рекао и да Г7 мора да покаже да Москви следе последице за агресију у Украјини и најавио да ће још око 140 појединаца бити додато на листу санкција, као и да ће Токио забрану извоза проширити на руске војне фирме, наводи Ројтерс.

Како је Украјина учинила Америку незаштићеном, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји