Најновије

СРУШИО СЕ СИРИЈСКИ ВОЈНИ ХЕЛИКОПТЕР: Пао директно на стамбени блок у Хами, има мртвих! (ФОТО)

Ово је био други сиријски ратни ваздухоплов који се срушио ове недеље и трец́и ове године

Хеликоптер. (Фото: pixabay. com)

Сиријски војни хеликоптер срушио се у граду Хама, погинула су три пилота. Транспортни хеликоптер Ми-8/17 Сиријских арапских ваздухопловних снага (SyAAF) срушио се у граду Хама.

Војни извор рекао је државној Сиријској арапској новинској агенцији да је хеликоптер био на тренажном налету када је пао због "техничког квара". Хеликоптер се срушио право на бројне стамбене зграде у североисточном делу града Хаме.

Посада хеликоптера, пилот пуковник Тони Ганам, копилот капетан Тахер Махмуд и инжењер лета поручник Ибрахим Гази, сви су погинули у несрец́и. Међутим, ниједан цивил није повређен. SyAAF користи више од 40 хеликоптера Ми-8/17, који се углавном користе за транспорт, ваздушне операције и ватрену подршку.

Ово је био други сиријски ратни ваздухоплов који се срушио ове недеље и трец́и ове године. Дана 15. фебруара, борбени авион МиГ-23УБ срушио се у близини ваздушне базе Шајрат у источном Хомсу због техничког квара. У несрец́и су погинули и пилот и копилот. Недавно, 2. септембра, борбени авион МиГ-21 срушио се у предграђу Калидије у северној области Сувајда, такође због техничког квара. Пилот је преживео са лакшим повредама после катапултирања.

SyAAF је и даље веома активна упркос веома ограниченим ресурсима. Русија је снабдела ратно ваздухопловство резервним деловима, муницијом и техничком подршком. Руски војни саветници  такође обучавају сиријске пилоте.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји