Најновије

НАСТАВЉА СЕ СУКОБ У ПАЛЕСТИНИ: Нови талас насиља

У најновијем таласу израелско-палестинског насиља током светог муслиманског месеца Рамазана израелске снаге на окупираној Западној обали данас су тешко раниле још двојицу Палестинаца.

Палестина (Фото: Pixabay)

Израелска војска је спровела рацију хапшења у селу Јамун, западно од Џенина на северном делу Западне обале када су десетине Палестинаца почеле да бацају камење и експлозив на војнике, који су узвратили ватру, преноси АП.

"Војници су узвратили бојевом муницијом на осумњичене који су бацили експлозивне направе и било је погодака", наводи се у саопштењу војске.

Двојица рањених мушкараца су хоспитализована, наводи званична палестинска новинска агенција Вафа.

Израел је послао снаге да претраже палестинске градове и села у потрази за осумњиченима или саучесницима у вези са два смртоносна напада на Израелце последњих недеља.

Раније овог месеца, палестински нападач је отворио ватру на препун бар у Тел Авиву и том приликом убио троје па побегао са места злочина, али је касније погинуо у размени ватре са полицијом.

У том нападу, као и у три друга напада на другим местима у Израелу последњих недеља, убијено је 14 људи, што је најсмртоноснији талас израелско-палестинских сукоба током последњих година.

Према подацима агенције Асошиејтед прес, израелске снаге су у неколико последњих недеља убиле најмање 25 Палестинаца.

О дешавањима у Мариупољу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји