Најновије

Ратни бродови Русије, Кине и Јужне Африке заједно испловили

Ратни бродови јужноафричке, руске и кинеске морнарице распоређени су у водама Индијског океана да би започели активну фазу заједничке трилатералне поморске вежбе под називом „Моси-2”, саопштило је данас Министарство одбране Јужне Африке.

Руска флота (Фото: РИА Новости)

Посаде ратних бродова отпочеле су извођење елемената операција разрађених током припремне фазе вежби које су започете 17. фебруара.

Током активне фазе вежби, морнари из Русије, Јужне Африке и Кине извешће артиљеријско гађање, одбијање симулираних ваздушних напада непријатеља, спровођење мера против тероризма и тактичко маневрисање и пружање помоћи броду у невољи, пренео је ТАСС. 

Активна фаза заједничке трилатералне поморске вежбе биће завршена 27. фебруара, саопштило је министарство одбране у Кејптауну.

Вежбе се изводе у водама између лучког града Дурбана и залива Ричардс који се налазе на међусобној удаљености од 160 километара.

Русију у вежбама представљају фрегата „Адмирал Горшков” и морски танкер „Кама”.

Кину представљају разарач, фрегата и помоћни брод, а Јужну Африку фрегата и два помоћна брода, наводи Танјуг.

Прва таква трилатерална поморска вежба одржана је код јужноафричке југозападне обале Атлантика у близини Кејптауна у новембру 2019. године, подсећа руска агенција.

Снимак протеста у Пољској погледајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји