Најновије

РУСКА АМБАСАДА: Тровање Скрипаља у Британији је била припрема за конфронтацију у Украјини

Данас се навршава пет година од инцидента везаног за „тровање” у руских држављана британском Солсберију, бившег пуковника ГРУ Сергеја Скрипаља и његове ћерке Јулије.

Лабораторија (Фото: РИА Новости)

На годишњицу овог догађаја, руска амбасада у Великој Британији објавила је коментар у којем је подсетила да су британске власти безуспешно покушале да окриве руске тајне службе за оно што се догодило.

„Све ове године британске власти нису утврдиле праве околности онога што се догодило. Од 2018. године ситуација око Скрипаља постала је један од елемената свеобухватног антируског курса Лондона.

Очигледно је да су догађаји из 2018. били само „пробни балон“ у систематској информативно-психолошкој кампањи са циљем демонизације Русије.

Британци су исфабриковали хемијски инцидент у Солсберију како би почели да припремају своје становништво и своје савезнике за сукоб који је сада прерастао у војно-политички план у Украјини“, истакла је амбасада.

Дипломатско представништво Русије је припремило и збирку „Солзбери: пет година неодговорених питања“, у којој је истакнута историја проблема, руски приступ ономе што се догодило и кораци које је предузело Министарство спољних послова Русије.

Подсећамо, руске тајне службе су оптужене да су одбеглог Сергеја Скрипаља и његову ћерку Јулију отровале војним хемијским агенсом '’Новичок'’, чоји је произведен у Совјетском Савезу.

О '’новом имену'’ Руске Федерације прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји