Најновије

КАКО БИ ИЗГЛЕДАО РАТ КИНЕ И ТАЈВАНА У ГРАДОВИМА: Ово је симулација сукоба од кога сви страхују! (ВИДЕО)

Министарство одбране Тајвана организовало је велику војну вјежбу у којој су учествовале војне трупе и оклопна возила, а у оквиру које се симулирала улична битка против кинеске војске.

Према информацијама тајванског министарства, војници су се поделили у две групе и симулирали су уличне борбе у градском насељу. Пуцали су једни на друге из кућа и барикада, а тенкови су пролазили градским улицама у потрази за "непријатељима".

Један од тајванских инструктора у Војној пешадијској школи Киви Yанг изјавио је како урбано ратовање постаје све важније у обучавању војника.

"Свака будућа битка за заштиту Тајвана бит ће урбани рат. Већина становника Тајвана управо живи у градовима. Борбени планови кинеских комунистичких трупа прво подразумевају инвазију из приобалних градова, а затим ће борбе напредовати према стамбеним насељима и комерцијалним подручјима. На крају рата, циљ ће бити освајање планинских села", рекао је Јанг.Такође, војни инструктор је нагласио како би промјењиво вријеме и планински ланци представљали велики проблем за евентуално инвазију територије Тајвана те је појаснио како би такав подухват представљао прави изазов за сваку војску, па тако и за кинеску.

Тајван је током 2021. године забелжио упаде око 970 кинеских војних авиона у дио који Тајван сматра властитим зрачним простором. Тајвански министри су изјавили како је Кина током 2021. године извршила двоструко више упада у зрачни простор него што је то био случај 2020. године.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји