Најновије

РУСИ ГРУВАЛИ ЖЕСТОКО, АЛИ ЗЛО СЕ НЕ ПРЕДАЈЕ: Баћушке избомбардовале склоништа ИД-а, сручили им пакао са неба!

Касно увече 28. октобра, ратни авиони руских ваздушно-космичких снага (ВКС) извели су 38 ваздушних напада на ћелије ИД-а у централном региону Сирије, према Сиријској опсерваторији за људска права (СОХР) са седиштем у Лондону.

Руски авиони нападају. (Фото: Правда)

Руски ваздушни напади су гађали скровишта терористичке групе у планини Амур у источној области Хомса, као и на планини Ал Бишри која се налази дуж административне границе између Раке и Деир ез-Зора.

- Активисти опсерваторије су такође надгледали летове руских хеликоптера изнад пустиње како би осигурали регион и путеве… усред текућих летова извиђачких дронова изнад региона - наводи се у извештају СОХР-а.

Операције ВКС су се поклопиле са рутинским операцијама чешљања снага сиријске владе у различитим деловима централног региона.

ИД одржава прилично велико присуство у централној Сирији. Раније овог месеца, ћелије групе покренуле су напад великих размера на град ал-Ресафа у јужном делу Раке. Напад су одбиле снаге сиријске владе и ВКС. Најмање 14 терориста је убијено.

Поновљене операције сиријске владине снаге и ВКС исцрпљују ћелије ИД-а. Ипак, побуна терористичке групе у централном региону вероватно неће ускоро завршити.

Истина о спољном дугу Србије - много је горе него што вам напредњаци говоре! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји