Најновије

БЕЖАНИЈА ПРЕД ТУРСКИ НАПАД: Стотине америчких војних возила напустило територију коју контролишу Курди у Сирији (ФОТО)

Велика конвој од око 270 камиона који раде за коалицију коју предводе САД напустио је североисточни регион Сирије и кренуо ка региону Ирачког Курдистана између 5. и 7. новембра, наводи Сиријска арапска новинска агенција.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

- Конвој који се састојао од 150 теретних камиона и 120 покривених камиона с равним платформама (који су превозили возила америчке војске) напустио је војну базу на аеродрому Караб ал-Јер током ноћи и упутио се ка северном Ираку преко илегалног прелаза Ал-Валид - рекао је извор за државну агенцију.

Према извору, конвој су чувала америчка оклопна возила и наоружани камиони Сиријских демократских снага (СДФ) које подржавају САД.

Велики конвој је наводно приметила сиријска беспилотна летелица док се кретала ка прелазу Ал Валид на граници са Ираком. Коалиција предвођена САД вероватно неће повући трупе са североистока Сирије. Раније ове године, амерички извори и званичници у СДФ-у открили су да Вашингтон не планира да напусти регион у скорије време.

Конвој је можда превозио америчку војну опрему и материјале намењене продаји на црном тржишту у региону Курдистана, попут нафте и житарица. Међутим, до овог повлачења опреме долази у тренутку када Турци припремају снаге за напад на Курде на северу о североистоку Сирије, а ово не би било први пут Американцима да су их оставили на милост и немилост Ердогану.

Холандски доктори проговорили, колико је вакцинисаних у болницама сазнајте ОВДЕ.

Извор: Srbijadanas. com/ Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји