Најновије

ПУТИН О УЛАСКУ ФИНСКЕ У НАТО: Биће тешких последица

Руски председник Владимир Путин говорио је у разговору са финским колегом Саулијем Нинистеом о последицама промене спољне политике те скандинавске земље. Детаљи разговора председника Русије објављени су на званичном сајту Кремља.

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Руски лидер је рекао да би одбијање Финске од политике војне неутралности било погрешно, јер нема претњи по безбедност земље. Он је напоменуо да би промена спољне политике Финске могла негативно да утиче на односе са Русијом, који су „дуги низ година грађени у духу добросуседства и партнерске сарадње“, а били су и обострано корисни.

Раније је фински председник Саули Нинисте током телефонског разговора са Владимиром Путином говорио о намери своје земље да уђе у НАТО.

Дана 13. маја је објављено да ће Финска средином следеће недеље поднети захтев за чланство у НАТО.

Заменик министра спољних послова Русије Александар Грушко рекао је да улазак Финске и Шведске у Северноатлантску алијансу неће остати без политичке реакције. Дипломата је појаснио да одлука о руској реакцији у случају уласка Финске и Шведске у НАТО неће бити донета на емоцијама, јер ће уследити детаљна и проверена анализа свих фактора.

О стању на фронту у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји