Најновије

КОНАШЕНКОВ ИЗВЕШТАВА О СТАЊУ НА ФРОНТУ: Ево шта су јуче Украјинци изгубили!

Руске снаге су током јучерашњег дана уништиле три батерије украјинског вишецевног ракетног система „Град“ и једну станицу за радиоелекотронску борбу „Буковељ“, изјавио је на редовном брифингу портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков.

Фото: rusvesna.su

Поред тога, како је казао, артиљеријским и ракетним нападима уништено је и 41 упориште украјинских снага и укупно 76 артиљеријских и минобацачких јединица.

- Наше ракетне снаге гађале су укупно 583 локације са људством и војном техником противника, 41 командни центар, 76 артиљеријских и минобацачких јединица, између осталог и три батерије система `Град“ и станица за радиоелектроснку борбу `Буковељ` - прецизирао је Конашенков.

Истовремено, руске ПВО снаге су током јучерашњег дана обориле и 11 украјинских дронова, а пресретнуте су и две украјинске ракете лансиране из система „Смерч“.

Са друге стране, авијација је, према речима портпарола руског одбрамбеног ресора, гађала 26 локација где се налазила украјинска војска и уништила преко 210 екстремиста, онеспособила 38 јединица војне технике и уништила складиште са муницијом и то у близини места Красни Лиман.

Руски ударни хеликоптери Ка-52 „Алигатор“ уништили су војну технику и камуфлиране положаје противника у Украјини, саопштило је Министарство одбране Русије. Снимак можете погледати ОВДЕ.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји