Најновије

ЗЕЛЕНСКОГ ЧЕКА ПАКАО! КАТАСТРОФА У БАХМУТУ ДОЛАЗИ НА НАПЛАТУ! Амерички војни стручњаци сложни, Путин је запечатио судбину Украјине!

Губитак Бахмута је постао прескупа лекција за украјинског председника Володимира Зеленског, пише Џејмс Робинс за "Tһe American Spectator.."

- Кијев се одлучио на битку, обећао да ће задржати град, довео додатне трупе и учинио то важном мисијом. Играли су на све или ништа, а сада видимо резултате - наводи се у публикацији.

Он је подсетио да је у децембру прошле године Зеленски, говорећи у Конгресу САД, рекао да је Бахмут „тврђава“ Донбаса, битка у којој ће „променити путању нашег рата за независност и слободу“.

Робинс је напоменуо да је на последњем самиту Г7 у Јапану Зеленски тражио наставак војне помоћи и покајао се због губитка Бахмута под лупом медија.

- Наставак помоћи је критичан, и због тога што је одбрана Бахмута била део украјинског програма снабдевања прошле зиме, критичари користе тај пораз као доказ расипања новца. Они оптужују Зеленског за лицемерје јер је тада преувеличавао стратешку вредност града, а умањује је сада - закључује Робинс.

Раније је амерички официр Даглас Мекгрегор највећом замком у историји назвао битку за Бахмут у којој је руски главнокомандујући Владимир Путин закопао Оружане снаге Украјине.

Према његовим речима, у борбама за град је погинуло најмање 50.000 украјинскиһ војника, а многи су повређени.

Он је такав резултат битке назвао катастрофом за кијевску команду.

Жесток сукоб војника Кфора и Срба: "Мировњаци" насрнули на грађане који су мирно протестовали

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube