Најновије

ПАШИЊАН: Јерменија није савезник Русије у сукобу у Украјини

Јерменија није савезник Русије у сукобу у Украјини, иако Запад има другачије мишљење, тренутна ситуација изазива забринутост у Јеревану, јер директно утиче на све односе земље, рекао је јерменски премијер Никол Пашињан.

Никол Пашињан (Фото: Јутјуб)

"Рекли сте да смо савезник Русије. Наравно, то никада није гласно изречено, али мислим да је приметно. У рату са Украјином ми нисмо савезник Русије", рекао је Пашињан у интервјуу за Си-Ен-Ен Прима Њуз. 

Према речима Пашињана, ова конфронтација изазива забринутост на јерменској страни, јер директно утиче на све односе Јеревана. "На Западу примећују да смо савезник Русије, примећују то више. У Русији виде да ми нисмо њихови савезници у рату у Украјини. И испада да у овој ситуацији нисмо ничији савезници, што значи да смо рањиви“, рекао је он.

'’Можда се чини да „између свих ових сукоба” постоје опције за маневрисање, нагласио је Пашињан. Али истина је и да што је ситуација компликованија, то су (више) сужене могућности маневрисања“, рекао је јерменски премијер.

Он је додао да Јереван маневрише не зато што нема мишљење о ситуацији, већ зато што Јерменија има превише брига да би себи дозволила да се укључи у решавање других проблема.

О грешци у Украјини на коју је Лукашенко указао прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube