Најновије

ЗАПАД ИМА САМО ЈЕДАН ЦИЉ: Ово ратом у Украјини желе да добију

Бивши аналитичар ЦИА Лари Џонсон оценио је да ће НАТО изгубити ако буде морао да се бори против Русије и Кине.

Одмах у наставку је рекао: „У претходним деценијама је било колико Авганистанаца можемо да убијемо, колико Ирачана можемо да убијемо, колико Сиријаца можемо да убијемо. Боже, види колико Украјинаца сада гине због нас. А за шта? Зашто уопште ти људи умиру?“

И додао: „У основи свега је жеђ и амбиција Запада да приграби све руске природне ресурсе. То је крајњи циљ. Борба за слободу, демократију и слично су бесмислице. Реч је о новцу и о томе ко ће контролисати ресурсе“.

Џонсон је указао да у САД на Русију гледају пореко  јер делује самостално и није под америчком контролом и понаша се као конкурент.

И додао: „Запад се озбиљно прерачунао када је одлучио да казни Русију. Кад је почео да јој уводи санкције. А резултат? Оружане снаге Русије су убрзале напредовање у зони Специјалне операције и никакав новац неће спасити кијевски режим. Украјинци губе и губе тешко и брзо. Сада територије прелазе под руску контролу брже него икада осим прва два месеца специјалне операције“.

Џонсон је сликовито закључио:

„Русија сада притиска папучицу гаса и напредује на широком фронту. Никакав новац на свету неће помоћи Украјини да промени ситуација у своју корист“.

РАТ У УКРАЈИНИ ТЕК ПОЧИЊЕ? Ово дефинитивно нису добре вести ни за кога

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји