Најновије

Жестоки ваздушни напади на престоницу: Бомбардована складишта, оборен дрон - очекује се контранапад? (ВИДЕО)

У изјавама које је поделила Саудијска новинска агенција, коалиција је открила да је гађала два складишта у престоници Сани

Саудијска авијација (Фото: Јутјуб)

Престоницу су Хути користили као центре за снабдевање и складишта оружја, а гађали су и радионице за дронове и ракете у северној провинцији Сада, у срцу покрета Хута.

"Предузели смо мере предострожности да поштедимо цивиле и цивилну имовину од колатералне штете", саопштила је коалиција.

Јеменски извори, укључујући прохутску телевизију Ал-Масира њуз, нису пријавили жртве током ваздушних напада коалиције предвођене Саудијском Арабијом на Сану и Саду.

Дан раније, коалиција предвођена Саудијском Арабијом пресрела је беспилотну летелицу коју су лансирали Хути, уништила чамац који је ухваћен у замку а који је опремила група и напала базу противваздушне одбране Међународног аеродрома Сана.

Са друге стране, Хути су оборили борбени дрон коалиције изнад северног Јемена.

Покушаји коалиције предвођене Саудијском Арабијом да одврати и застраши Хуте чистом силом вероватно неће престати ускоро. Упркос притиску без преседана, Хути ће вероватно узвратити ударац. Група је преживела и горе ситуације у последњих шест година.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји