Најновије

НЕПРИЈАТЕЉ ПРЕЛАЗИ РЕКУ! Руси ујединили САА и Курде, креће заједнички удар на Турке (ВИДЕО)

Као део обуздавања агресије Tурске на северу Сирије, Сиријска арапска армија је, уз помоћ курдских артиљераца и јединица специјалне намене, извела масовну вежбу за форсирање водених баријера у региону Алепа.

Сиријске инжењерске јединице направиле су понтонске прелазе на којима су, под активним противљењем условног непријатеља, сиријске пешадијске и тенковске јединице пребачене на супротну обалу.

Такође, сиријски тенкисти, савршено обучени од стране руских војних инструктора, успешно су вежбали подводну вожњу и ангажовали се са непријатељем након форсирања водене баријере уз подршку јуришне авијације.

У вежби су учествовали борбени прорачуни противваздушне одбране Сиријске арапске војске, који су вежбали уништавање беспилотних летелица.

Истовремено је одржана обука курдских артиљеријских јединица за ватрену подршку акцијама сиријских снага. Вежби су присуствовали представници сиријске Врховне војне команде, страни посматрачи и војни специјалисти.

Бројни представници сиријских и страних медија покривали су ове масовне акције.

Турска треба да узме у обзир да ће јој Сирија оштро одговорити у случају почетка највљене војне операције на североисток Сирије, саопштила је САА.

Русија задала тежак удар САД у Африци, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји