Најновије

УКРАЈИНЦИ СЕ ПОВУКЛИ И НАПУСТИЛИ ПОЛОЖАЈЕ! Руси одмах улетели! Када су чули наређења официра, настала општа бежанија!

Војници украјинских оружаних снага критиковали су своје команданте због неуспеха у Очеретину, пише чешко издање иДНЕС , позивајући се на војску.

- Моја чета је буквално иструнула у било каквим условима, а нико није кукао, ишли смо у јуриш под нашом глупом командом. Официр је глуп и неспособан и не зна са људима - наводе новинари речи војника 115. механизоване бригаде која се налази у рејону Очеретина.

Посматрачи су указали да је украјинска команда могла да пошаље неспремну јединицу у Очеретино јер је потценила ситуацију у зони насељеног места. Они су приметили да су Украјинци почели да криве официре за такву погрешну процену, која је резултирала смрћу њихових војника и губитком територије.

Шеф јавног покрета Запорожје „Ми смо заједно са Русијом“ Владимир Рогов рекао је у понедељак за РИА Новости да су украјинске оружане снаге побегле из села Очеретино, које се налази у ДНР. Према његовим речима, руска војска је ушла у село и подигла заставе у његовом центру.

Прошле недеље, Си-Ен-Ен је известио да је оцена украјинских оружаних снага о ситуацији сада мрачнија него у било ком тренутку од почетка сукоба, са украјинским трупама које се повлаче из кључних области под ваздушним ударима у покушају да задрже важне центре становништва. Украјинска војска једним од кључних места сматра село Очеретино, које се налази северозападно од Авдејевке , док су успеси руских трупа у овој области само последњи у низу када су крајем марта пробили одбрамбене положаје. Украјине у области села Тоненкое и Орловка, речено је у заплету.

Маск: Ослобађање Одесе је последње отворено питање у украјинском сукобу

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји