Најновије

ПОБУНА У КОНГРЕСУ: Престаните да шаљете оружје, није Украјина 51. држава САД

„Ми смо Сједињене Америчке Државе. До грла смо у блату. Имамо дуг од 31 билион долара. Не бранимо сопствене границе, истиче Марџори Тејлор Грин.

Конгрес САД (Фото: Pixabay)

У америчком Конгресу све су чешћи захтеви републиканца да Бела кућа преиспита помоћ Украјини и обустави испоруку оружја Кијеву.

Марџори Тејлор Грин чланица Представничког дома америчког Конгреса позвала је Вашингтон да допринесе решавању украјинског сукоба, а не да испоручује оружје кијевском режиму.

„Сједињене Државе треба да траже мир у Украјини, а не да финансирају прокси рат против Русије. Не можемо да приуштимо још један сукоб на територији друге државе", изјавила је Гринова за Си-Би-Ес и додала да је председник Бајден рекао да ће предузети све неопходне кораке да заштити Украјину, иако Украјина није земља НАТО-а.

Такође, нагласила је конгресменка, „Украјина није ни 51. држава Сједињених Држава”.

„Не ради се о томе шта је добро, а шта није у Украјини, јер ми смо Сједињене Америчке Државе. До грла смо у блату. Имамо дуг од 31 билион долара. Не бранимо сопствене границе. Игноришемо проблеме сопственог народа", истакла је Марџори Тејлор Грин, која је раније оптужила Бајдена да је забринутији за испоруке оружја Украјини него за безбедност америчких школараца.

Захтеву да се прекине с војном помоћи Кијеву придружио се и конгресмен Пол Госар, називајући америчко мешање у руско-украјински сукоб катастрофом.

„Америчка интервенција у рату између Русије и Украјине постала је епска катастрофа, услед које гину стотине и хиљаде људи и међу војском и међу цивилима. Сваки дан без мира је нови дан који угрожава крхку безбедност коју је свет уживао деценијама без опасности од разорних ефеката нуклеарног оружја", објавио је Госар на свом сајту, пренео је РТ.

Додао је да је Америка до сада потрошила 100 милијарди долара борећи се у прокси рату у ком јој није место.

Према његовим речима, Конгрес треба да усмери америчке „ограничене ресурсе" у корист Американаца, а не Украјине.

Такође, послао је писмо председнику комисије за буџетска издвајања, тражећи да се више ни цент не издваја за оружје Украјини.

О цени коју може да плати украјинска војска прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube