Најновије

Русија обуставља размену податка о нуклеарним активностима са Америком

Након што се Русија прошлог месеца повукла из споразума о контроли нуклеарног наоружања Нови СТАРТ, заменик министра спољних послова Сергеј Рјабков изјавио је данас да званична Москва обуставља размену податка о својим нуклеарним активностима са Америком, укључујући и пробна лансирања.

Јарс (Фото: РИА Новости)

Сједињене Америчке Државе обавестиле су у уторак Русију да више неће размењивати податке о својим нуклеарним снагама, потврдила је Бела кућа, описујући ову промену као одговор на одлуку званичне Москве да суспендује своје учешће у Новом СТАРТ споразуму о нуклеарном наоружању, пренео је Ројтерс.

У погледу договора званичне Москве и Минска о распоређивању руског нуклеарног наоружања на територији Белорусије, Рјабков је рекао да се Русија нада да НАТО схвата колико је озбиљна ситуација око планова Русије да распореди своје нуклеарно оружје у Белорусији.

„Надајмо се да ће чланице НАТО, али што је најважније политичари и званичници из водећих земаља НАТО који теже глобалном лидерству на основу правила и парадигми које су сами формулисали, адекватно проценити колико је ситуација озбиљна”, рекао је заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков, навео је Тас а преноси Танјуг.

О стању у Кијево-Печерској лаври прочитајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји