Најновије

ЛОВЦИ Ф-16 ИЗВРШИЛИ СТРАХОВИТЕ УДАРЕ: Покренута серија ваздушних напада, има мртвих!

Појачан је интензитет ваздушних удара

Фото: pixabay. com

Ирачке ваздушне снаге (ИQАФ) су покренуле серију ваздушних напада на скровишта ИД-а у северној ирачкој провинцији Киркук. Ирачка безбедносна медијска ћелија је у саопштењу изјавила да је ИQАФ започео ваздушне нападе у координацији са Управом војне обавештајне службе. Ћелија је објавила снимак прецизних ваздушних напада које су извели борбени авиони Ф-16ИQ. Неколико терориста ИД-а је убијено у нападима.

Ово је био трећи талас ваздушних напада на ИД у Ираку у последње две недеље. Дана 14. марта, ИQАФ борбени авиони су гађали скровиште терористичке групе које се налази источно од града Амерли у централној провинцији Саладин. Касније су у серији ваздушних напада погођена скровишта групе у области Нарин у источној провинцији Дијала.

Снаге ирачке владе појачале су своје операције против ИД-а у последњих неколико месеци, посебно у западним, северним и источним регионима земље где је утицај терористичке групе и даље снажан. ИQАФ је играо кључну улогу у борби против ИД-а, који је започео побуну након што је њен самопроглашени калифат у Ираку и суседној Сирији пропао 2017. године.

Ф-16 СТИЖУ У УКРАЈИНУ?! Ратно ваздухопловство најавило припремање аеродрома

Извор: ria.ru

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји