Најновије

Ф-35 ПРОТИВ С-300: Непријатно изненађење за Американце

Руски противваздушни ракетни систем С-300 успео је да приреди веома непријатно изненађење пилотима америчког ваздухопловства. Нису били спремни за то, пише агенција ФАН.

Ф-35 (Фото: Pixabay)

Стижу извештаји да системи најнапреднијих америчких ловаца Ф-35 нису у стању да идентификују С-300. Чак и у ситуацијама када су руски системи ПВО у домету видљивости пилота, опрема авиона није у стању да се носи са овим задатком. Разлоге због којих су ловци Ратног ваздухопловства САД почели да упадају у замку не баш најновијих система ПВО Оружаних снага Руске Федерације, навео је војни стручњак и директор Музеја ПВО Јуриј Кнутов.

У интервјуу за 5-тв.ру, стручњак је истакао да руска војска има на располагању разноврсну опрему за електронско ратовање која им омогућава да осигурају безбедност противваздушних ракетних система. Истовремено, савремени ПВО систем С-500 опремљен је сопственим системом за електронско ратовање. Могуће је да су слични технички уређаји почели да се уводе у С-300.

„Можда се неки елементи из овог система сада користе за заштиту система С-300. Односно, користе системе који заправо обмањују електронику Ф-35 и или уопште не виде комплекс, или виде његову локацију у потпуно другом делу, иако пилоти такве системе визуелно посматрају“, нагласио је Кнутов.

„Осим тога, Оружане снаге Руске Федерације граде интегрисани систем ПВО по лукавом принципу. Ствар је у томе да су сви ПВО системи повезани у један аутоматизовани систем управљања. Ради као један комплекс, што веома отежава идентификацију оруђа. Нешто слично се може приметити и у земљама НАТО-а. Међутим, амерички и европски комплекси су инфериорни у односу на руске по механичкој опреми'’, сумирао је Кнутов.

Најновије детаље о терористичком нападу у Санкт Петербургу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји