Најновије

ЈОШ МОЋНИЈИ! Нови кинески борбени авион Ј-20 (ВИДЕО)

Борбени авион Ј-20 броја 2012 је био други прототип и четврти укупни предсеријски примерак овог типа авиона. 

Ј-20. (Фото: Јутјуб)

Петог априла објављене су прве слике које јасно показују лет кинеског борбеног авиона пете генерације Ј-20 на којем се тестирају мотори нове генерације WS-15. 

Овај борбени авион је први пут виђен како лети са новим мотором у јануару 2022. године, а од тада су забележена његова вишеструка појављивања у лету са новим мотором, иако су све његове слике пре априла 2023. године биле лошег квалитета и остављале су много простора за нагађања. 
Потврђено да је прототип борбеног авиона Ј-20 тестиран са WS-15 моторима, а сада је познато и да је то други прототип борбеног авиона Ј-20 са бројем 2012. 

Да ли су и други прототипови овог борбеног авиона пете генерације коришц́ени за летна тестирања са новим мотором WS-15 остаје за сада неразјашњено. 

Шест прототипова борбеног авиона Ј-20 појавило се од октобра 2012. године до новембра 2015. године, при чему су им претходила два демонстратора технологије која су се појавила од децембра 2010. године.

Борбени авион Ј-20 броја 2012 је био други прототип и четврти укупни предсеријски примерак овог типа авиона. 

Серијска производња борбених авиона Ј-20 који се испоручују Ваздухопловним снагама Кинеске народноослободилачке армије (ПЛА) од краја 2016. године су користили руске моторе АЛ-31ФМ2 како би купили време до појаве кинеских мотора којима су касније замењени WS-10C од средине 2019. године, док је мотор WS-15 конструисан да би борбени авион Ј-20 задовољио постављене тактичко-техничке карактеристике и био је погонска јединица коју је авион требало да има од самог почетка програма развоја овог авиона.

Украјинци имају велике губитке: Руска артиљерија и анајперисти раде дуж фронта

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји