Најновије

АМЕРИЧКА СПЕЦИЈАЛНА ОПЕРАЦИЈА У СИРИЈИ: Турци запуцали на војску САД (ВИДЕО)

Војска Сједињених Америчких Држава спровела је посебну операцију на територији Сиријске провинције Алепо.

Американци у Сирији (Фото: US Army)

Хеликоштери су учествовали у акцији. Американци су успели да униште једног од теренских команданата терористие организације Исламска држава (ИД).

Екстремиста је био скривен на подручју града Џехерабулуса, који се налази на провинцији Алепо који контролишу протурске снаге. У операцији неутрализације, учествовале су специјалне снаге и хеликоптери Апач.

На кућу у којој се терорист скривао је испаљена ракета, након чега је у њеној близини изведено слетање хеликоптера. Екстремиста се одупирао, након чега је убијен, изјавила је Централна команда америчке војске. Интересантно је да су током операције, двојица протурских терориста отворили ватру на америчке специјалне снаге у близини куће. Американци су елиминисали обојицу.

Идентитет убијеног команданта ИД још није познат. Треба напоменути да на делу територије Сирије који контролишу турске снаге постоји велики број екстремиста разних терористичких организација. Конкретно, у септембру 2019. године, америчке специјалне снаге убиле су вођу Исламске државне групе Абу Бакра Ал-Багдадија на северу провинције Идлиб. Ова територија је под контролом оружаних снага Турске и и протурских милитаната.

Чишћење Бахмута погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube