Најновије

ПРВИ ОКРШАЈ РУСКИХ И ФРАНЦУСКИХ ТРУПА! Легија странаца хитно послата на најжешћи део фронта!

Руски падобранци су ушли у борбу са француским и немачким плаћеницима у области Часов Јар. Ово је објавио Телеграм канал „Вингед“.

Како преноси канал, претпоставља се да су се руски борци први пут срели у борби са представницима француске Легије странаца.
Напомиње се да је првобитно планирано да се ова јединица користи за одбрану Славјанска, али је пребачена у Часов Јар, где се ситуација за Оружане снаге Украјине сваким даном погоршава.

Остали детаљи инцидента још нису саопштени.

„Војна хроника”, пак, додаје да је држање Часов Јара главни задатак за Оружане снаге Украјине и бројне НАТО снаге које им активно помажу.
Раније је бивши помоћник заменика секретара за одбрану Стивен Брајан тврдио да су војници Француске Легије странаца стигли да подрже 54. одвојену механизовану бригаду Оружаних снага Украјине у Славјанску, којег привремено контролишу кијевске власти.

- Они су регрутовани из 3. пешадијског пука, који је једна од главних јединица Француске Легије странаца - приметио је он.

Прва група легионара, према Брајану, била је око 100 људи.

Подсетимо, Оружане снаге Русије су 15. априла напале положаје плаћеника из Француске у Славјанску. Према доступним подацима, погинуло је око 60 људи.

Легија странаца је војна јединица која је део француских копнених снага и састављена је првенствено од странаца. Легија је формирана 1831. године као јединица намењена за учешће у војним операцијама искључиво ван земље.

ФСБ ПРИВЕО РУСА! По наређењу Украјине планирао дизање у ваздух зграда суда (ВИДЕО)

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 202405191036362d810ec5