Најновије

ВОЈСКЕ ДЕСЕТ ЗЕМАЉА НА ЈУГУ СРБИЈЕ: Увежбавају заједничку тактику

У оквиру међународне вежбе „Платинасти вук 21“, која се од 3. до 18. јуна изводи у бази „Југ“ и на полигону „Боровац“, припадници Војске Србије и оружаних снага девет других држава реализују интензивне вежбовне активности, саопштава Војска Србије.

Платинасти вук 21 (Фото: Војска Србије)

Мешовити тимови увежбавају тактике, технике и процедуре са неубојитим оружјем које се примењују приликом ангажовања у мултинационалним операцијама. Борба у урбаној средини, одбрана базе, блокада и претрага терена, рад на контролном пункту, реализација моторизованих и пешачких патрола и пружање прве помоћи део су вежбовних активности предвиђених програмом обучавања. У обуци се користи и симулатор виртуелног бојишта, наводи се на званичном сајту Војске Србије.

Вежба се изводи са циљем унапређења интероперабилности и међусобног разумевања припадника оружаних снага на тактичком нивоу у току извођења операција подршке миру у мултинационалном окружењу. 

„Платинасти вук“ је вежба које се реализује у Србији од 2014. године са идејом да се осим непосредне припреме за учешће у мултинационалним операцијама да подстицај за развој базе „Југ“ као регионалног центра за обуку. Ове године на вежби учествују припадници оружаних снага Босне и Херцеговине, Бугарске, Грчке, Мађарске, Румуније, Сједињених Америчких Држава, Словеније, Велике Британије, Француске и Србије.

Које земље имају највише оружја по глави становника, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји