Најновије

ПУТИН НАОРУЖАВА БЕЛОРУСИЈУ: Русија шаље ракете и ремонтује авионе

Председник Русије Владимир Путин изјавио је током данашњег разговора са Александром Лукашенком, председником Белорусије да су САД допремиле у Европу око 200 комада нуклеарног тактичког наоружања и да је 257 борбених авиона из више земаља чланица НАТО спремно за ту намену.

Путин и Лукашенко (Фото: РИА Новости)

Путин је истовремено потврдио да ће у наредним месецима Москва испоручити Белорусији нове тактичке ракетне системе кратког домета Искандер М, преноси ТАСС.

"У складу са нашим ранијим договором одлучено је да у наредним месецима Белорусији испоручимо Искандер-М тактичке ракетне системе који, као што знате користе и балистичке и крстареће ракете и у стандардној и у нуклеарној модификацији", рекао је Путин.

Поред тога, руски председник је упознао председника Лукашенка да је влада Русије у блиском контакту са надлежним агенцијама УН око питања глобалног снабдевања житарицама и вештачким ђубривом.

"Ја понављам да се вратимо питањима која су најургентнија, а то су снабдевање храном и ђубривом на глобалном нивоу. У непосредном контакту смо са надлежним специјализованим агенцијама УН", рекао је Путин.

На снимку састанка са Лукашенком који је на друштвеним мрежама објавио репортер државне телевизије Русија 1, Путин је подсетио да су Русија и Белорусија главни добављачи ђубрива на глобалном тржишту, пренео је раније Ројтерс.

О стању у Северодоњецку прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји